Szedd magad eper

Friss hírek, információk


Solymár 06.24.

Kedves vásárlóink!
A szombati (06.24.) napon úgy néz ki, hogy a Solymár Kövesbérci úttal szembeni földünket még megnyitjuk erre az egy napra, mivel a jó időnek köszönhetően a napokban sok eper érett, illetve nagy volt még az érdeklődés is.
Mindenkit várunk szeretettel még egy utolsó eprezésre az idei szezonban!
Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.06.22.

Zárás 2023.

Kedves vásárlóink!
A mai nappal (06.20.) minden földünk bezárásra került az idei szezonra.
Mindenkinek nagyon szépen köszönjük az idei évet, remélhetőleg jövőre újra találkozunk!
Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.06.20.

Budakalász Lupa-sziget zárás

Kedves vásárlóink!
A 2023-as szezon vége felé közeledünk, a Budakalász Lupa-szigeti földünk a mai napon (06.16.) este 7 órakor bezárásra kerül az idei évre.
A Szentendre Kalászi úti földünkre még lehet menni, de már kicsit keresgélősebb, a Solymár Köverbérci úttal szembeni földünket tudjuk még javasolni a hétvégére.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.06.16.

Solymár Kövesbérci úttal szembeni föld nyitás

Kedves vásárlóink!
A holnapi (05.29.) napon megnyitásra kerül Solymár Kövesbérci úttal szembeni földünk is. Nyitás reggel 8 órakor.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.05.28.

Szentendre Kalászi út nyitás

Kedves vásárlóink!
A holnapi (05.27.) napon megnyitásra kerül Szentendre Kalászi úti földünk is. Nyitás reggel 8 órakor.
A földön 2 telepítésünk van, jelenleg az új telepítésen (a föld távolabbi végén) lehet szedni, a régebbinek (az első rész) még 1-1,5 hét érési idő szükséges.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.05.26.

2023 nyitási információk

Kedves vásárlóink!
Idén is sok szeretettel várunk mindenkit eperföldjeinken! Május 24-én (szerdán) fog megnyitni a Budakalász Lupa-szigeti és Pilisvörösvár Csobánkai úti földünk. Az idei évben ezen kívül Solymár Kövesbérci úttal szemben, illetve Szentendre Kalászi úton lesznek még ültetvényeink, a pontos nyitási dátumok szintén 1-2 nappal nyitás előtt fognak kiírásra kerülni. Az egyes földek pontos koordinátái a honlapunkon elérhetőek az Eperföldek menüpont alatt. A szezon általában 3-4 hét, ez idő alatt folyamatosan érik az eper, igazán bőséges termés a nyitástól számított 7-10 nap múlva kezdődik.
Áraink az idei szezonra vonatkozóan:
  • Eper: 960 Ft/kg
  • Háncskosár: 500 Ft/db
  • Vödör: 400 Ft/db
  • Faláda: 300 Ft/db
Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.05.23.

Eperszedési kisokos

Kik vagyunk?

1991 óta működő jelenleg 100%-ban magyar tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás vagyunk. Fő tevékenységünk a szamóca termesztés és értékesítés szedd magad formában.

Hol vagyunk?

A 2023-as szezonban Budakalászon a Lupa szigetnél, Solymáron a Kövesbérci úttal szemben és Szentendre Kalászi útnál lesznek ültetvényeink. Ezen kívül egy őstermelői földünk lesz még Pilisvörösváron a Csobánkai útnál. Pomázon, illetve más helyeken is található még szedd magad eper, azonban azok nem hozzánk tartoznak.
Fontos! Az érdi ültetvényünk megszűnt, így az nem lesz, sem pedig a szigetszentmiklósi!

Honnan tudod, hogy a mi földünkön jársz?

Minden földünkön fehér-zöld csíkos sátraink kerülnek felállításra a szezon idejére, illetve az adott évre vonatkozó információs táblák kerülnek kihelyezésre, melyen többek közt fel van tűntetve az adott évi eper ára/kg, nyitvatartásunk és minden esetben két oldalt Erdbeerland matricákkal van ellátva. Amennyiben nem látod az információs táblánkon a céges epres matricáinkat, úgy nagy eséllyel nem a mi földünkön jársz! 🙁

Hogyan zajlik a szezon?

A szezon általában 3-4 hét, ez időjárástól függ, mint ahogyan a nyitás is. Az idei évben a hosszú tél és hideg esős idő miatt sajnos csak május végén-június elején fogunk nyitni, mivel kicsit megkésve és lassabban is érnek az eprek.
Amit érdemes tudni, hogy amíg a szezon tart az eper folyamatosan érik, mindig lesznek rajta újabb és újabb zöld eprek, melyek idővel beérnek és pótolják a már leszedett piros társaikat.
A szezon elején, nyitáskor is már lehet epret szedni, de az igazi bőséges termés az a nyitástól számított 7-10 nap múlva kezdődik. Az elején mondhatni minden második-harmadik tövön találni egy-egy szemet, míg bő egy héttel nyitás után már minden tövön akár több szemet is.
A szezon második felében, főként utolsó heteiben szoktuk javasolni a lekvárkészítést, mivel ekkora alakul ki az a magas cukortartalom a szemekben, ami különösen édessé és ízletessé teszi a lekvárt, így csökken az igény a mesterséges cukor hozzáadására, ugyanakkor ekkor már olyan extra nagy méretű eprek nem is szoktak előfordulni, mint ami a szezon első felét jellemzi.

Epret szeretnék szedni, mi a teendőm?

Földjeinkre való látogatás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni telefonon, a Facebook oldalunkon vagy honlapunkon, hogy melyik földünkön milyen a helyzet, hova érdemes menni főleg, ha nagyobb mennyiséget szeretnének szedni. Fontos, hogy a telefonos kapcsolatunk korlátozott, mivel egy telefon vonalunk van és ez a szezonban a sok érdeklődő miatt sokszor túlterhelt és nehezen elérhető.
Minden földünk megközelíthető autóval, melyeknek külön parkolóhelyet biztosítunk. A tömegközlekedéssel érkezőnek elsősorban a Solymári földünket ajánljuk, mely a Kövesbérci buszmegállótól 150-200 méternyire található.
Amit érdemes szem előtt tartani, hogy hétvégente átlagosan többen jönnek szedni, így jobban leszedésre is kerül az ültetvény, ezért fontos indul előtt tájékozódni.
Az érkezést követően eladóink lemérik az edényeiket/ládáikat amennyiben hoztak saját szedőalkalmatosságot. Ha nem hoztak akkor sincsen baj, mivel lehetőség van ott helyben is vásárolni vödröt (400 Ft/db), ládát (300 Ft/db), illetve háncskosarat (500 Ft/db) is. Ezt követően kezdődhet a szedés ott, ahol csak szeretnék, de az eladóinkat is megkérdezhetik, hogy ők merre javasolják az indulást a földön belül.

Fizetés és távozás

A szedést követően kifelé menet az eladóink lemérik a szedett epret a tálak/ládák súlyának visszavonásával, hogy csak a tényleges nettó eper súlya kerüljön kifizetésre.
Amennyiben a szedés saját edényekbe történt, úgy a befelé menet kapott kis cédulkát fogják eladóink visszakérni, amelyen egy kód szerepelt. Ez a kód takarja, hogy mennyi is volt az edények súlya. Ezt visszavonja a gép és a kapott mérlegjegyen, amelyet kiad megtekinthető, hogy mennyi volt a bruttó súly, a visszavont edények súlya és az eper nettó súlya, melyet ki kell fizetni. Fontos, hogy földjeinken csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Mi ez a sok szalma?

A földjeink nyitás előtt leszalmázásra kerülnek, ezzel próbálva elkerülni a nagyobb sár kialakulását, illetve az eperszemeket is védi a sártól, földtől. Így esőben sem leszünk nyakig sárosak 😊

Mikor nyitunk idén?

Várhatóan már a hétvégén vagy legkésőbb június első napjaiban. A pontos dátum nyitás előtt felkerül mind a honlapunkra (www.eperfold.hu), mind pedig a Facebook oldalunkra (www.facebook.com/eper.szeddmagad).

Erdbeerland-Hungária Kft.
2023.05.19.


Nyitás:

Várhatóan május vége-június eleje körül. A pontos dátum nyitás előtt pár nappal kerül kiírásra. A szezon általában 4 hét, de ez terméstől és időjárástól függően változhat.

Eper fajtáink:

Földjeinken többségében Elsanta típusú epertermesztéssel foglalkozunk, Szentendre Kalászi úti földünkön található idén 5 fajta: Joly, Asia, Darselect, Elsanta és Daroyal.

Áraink:

Eper ára: 960 Ft/kg

Háncskosár: 500 Ft/db
Vödör: 400 Ft/db
Faláda: 300 Ft/db

Nyitvatartás:

Minden nap 800 - 1900-ig.
Ünnepnapokon is.

A szedést szíveskedjenek 18:45-kor befejezni, és a kasszához fáradni, ezzel is elősegítve munkánkat. Megértésüket köszönjük!

Fizetési lehetőségek:

Földjeinken csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Közösség

Telefonszám:

06-26-368-000

E-mail:

info@eperfold.hu
info@erdbeerland.hu

Székhely:

2084 Pilisszentiván József Attila u. 14.