Szedd magad eper

Friss hírek, információk


Szezon végi információk

Kedves vásárlóink!
Budakalász Lupa-szigeti földünk a mai nappal (06.26.) bezárásra került. A Solymár Kövesbérci földünkön pedig holnap még egy utolsó szedésre sok szeretettel várunk mindenkit, de este 19:00-kor szintén bezár az idei szezonra már.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.26.


Pomáz Vízmű zárás

Kedves vásárlóink!
A Pomáz Vízműi földünk ma este (06.23.) 19:00-kor véglegesen bezárásra kerül erre a szezonra.
A Budakalász Lupa-szigeti szombaton este (06.26.) kerül bezárásra.
A Solymári ültetvényünkre lehet menni, ott van még bőségesen érett eper.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.23.


Friss információ

Kedves vásárlóink!
A Solymár Kövesbérci ültetvényünkre lehet menni, rengeteg érett eper van még! A Budakalász Lupa-szigeti és Pomáz Vízműi földünkre is érdemes most még, mivel a napokban rengeteg eper érett utána. Nagyobb mennyiség szedéséhez a Solymári földünket tudjuk főként javasolni.
Az eper ára változatlanul 600 Ft/kg.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.22.


Solymás Kövesbérci földre még lehet menni

Kedves vásárlóink!
A Solymár Kövesbérci földünkre még lehet menni, akár nagyobb mennyiséget is szedni. A többi ültetvényünk már keresgélős, előreláthatólag a héten már bezárásra is kerülnek.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.21.


Pomáz Dobogókői úti föld nyitás

Kedves vásárlóink!
A holnapi napra (06.16.) kinyit a Pomáz Dobogókői úti földünk is. Jelenleg már a szezon második felében járunk, olyan nagy szemű eprek már kevésbé találhatóak, inkább közepes/ kisebb szeműek vannak minden földünkön. Főként befőzéshez/eltevésre javasoljuk, de akár még eszegetésre is.
Ültetvényeinken érdemes kimenni a széleire, a végébe, megkeresni azokat a részeket, ahol van eper, mivel ott értelemszerűen könnyebb a szedés. Mostmár inkább foltokban lehet nagyobb mennyiséget találni, előfordulhat, hogy valaki pont olyan részre megy, ahol nagyon keresgélős és nehéz szedni, míg egy picit odébb pedig akár nagyobb mennyiséget is le lehet szedni még.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.15.


Pomáz Dobogókői úti föld nyitás

Kedves vásárlóink!
A holnapi napon Pomáz Dobogókői úti földünk is kinyit az Interspar oldalán. Amire számítani lehet: közepes/picit kisebb szemű eprek, de viszonylag sok.
🍓 A Budakalászi földünkön is kisebbek már, és keresgélősebb is.
🍓 A Pomáz Vízműi (Aldi) földünket ma megszedték, így holnap várhatóan az is keresgélősebb lesz.
🍓 A Solymári ültetvényünk jól bírja egyelőre, ott lehet szedni még nagyobb szemű epreket is, illetve nem is olyan keresgélős.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.12.


Friss információ

Kedves vásárlóink!
Szerencsére a délután folyamán nem voltak már sokan és volt ideje az epernek utánérnie. Így a holnapi napon lehet megint mit szedni.
Várhatóan reggel megint sokan lesznek, így a szokásos egy helyett kettő kassza lesz felállítva minden földünkön, azonban még így is kialakulhat sor, ezért elnézésüket és türelmüket kérjük.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.11.


Friss információ

Kedves vásárlóink!
Rengetegen látogattak ki ma reggel a földjeinkre, amivel nem számoltunk. Nagyon meg is szedték mind a Solymári, mind a Pomáz Vízműi ültetvényeinket. A Budakalászi pedig már amúgy is keresgélős volt.
Aki teheti ma már NE induljon útnak, nagyobb mennyiséget már mindenképpen nehéz szedni, várhatóan hétvégén is sokan jönnek ennek ellenére kisebb mennyiségekért. Amit javasolni tudunk, hogy jövő héten hétköznap lesz érdemesebb megint epret szedni.
A szezonnak még nincsen vége, bízunk benne hogy mindenki tud még szedni a következő hetekben, aki szeretne.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.11.


Pomáz Dobogókői úti föld bezárt

Kedves vásárlóink!
Pomáz Dobogókői úti földünk 06.11.-én pénteken ZÁRVA tart bizonytalan ideig.
Amely földjeinket jelenleg javasolni tudjuk: Solymár Kövesbérci és Pomáz Vízműi (Aldi).
Budakalászi földünkön pillanatnyilag kicsit keresgélősebb.
A Dobogókői úti földünk a csapadékhiány miatt zárt be, reméljük, hogy még ki fogjuk tudni nyitni, de ez sajnos nem biztos.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.10.


Friss információ

Kedves vásárlóink!
A jó időnek köszönhetően beérett már nagyobb mennyiségű, szedhető eper. Amely földjeinket javasolni tudjuk: Pomáz Vízmű, Solymár Kövesbérci, illetve Budakalász Lupa sziget.
A Budakalászi földünkön már lekvárnak való eper is szedhető.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.08.


Megszedték ültetvényeinket

Kedves vásárlóink!
Jelenleg nagyon sokan látogattak ki a földjeinkre, amelyet várhatóan nagyon meg is fognak szedni emiatt, így aki teheti az NE induljon útnak a mai napon már!
Még nagyon(!) a szezon elején vagyunk, lesz lehetőség a későbbiekben is epret szedni, amikor már jobban beindult az érés, és több szedhető, érett gyümölcs lesz.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.05.


Pomáz Vízmű (Aldi) nyitás

Kedves vásárlóink!
Pomáz Vízműi (Aldi) földünk a holnapi (06.03.) napon megnyitásra kerül. Ezen a földünkön több fajta eper is található, melyekből még nem mindegyik érett be, mivel eltérés van a termési idejük között!
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.02.


Solymár Kövesbérci nyitás

Kedves vásárlóink!
Solymár Kövesbérci földünk a holnapi (06.02.) napon megnyitásra kerül. Figyelem(!) idén NEM a téglagyárnál található az ültetvény, hanem a Kövesbérci buszmegállónál kell lekanyarodni a 10-es útról és a híd után jobbra található az eperföld.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.06.01.


06.01.-re információk

Kedves vásárlóink!
A holnapi napon Budakalász Lupa-szigeti és Pomáz Dobokókői úti földjeink is nyitva tartanak. Az időjárásra való tekintettel azonban az eper lassabban érik, és ma meg is szedték az ültetvényeinket. A holnapi (06.01.) napon így keresgélősebb lesz, inkább csak kis mennyiséget tudnak majd szedni.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.05.31.


Budakalász és Pomáz Dobogókői út nyitás

Kedves vásárlóink!
Budakalász Lupa-szigeti és Pomáz Dobogókői úti földjeink 05.31.-én hétfőn megnyitásra kerülnek. A többi földünkről a következő pár napban várhatóak nyitási információk, melyeket mind a Facebook oldalunkra, mind pedig a honlapunkra ki fogunk írni.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.05.31.


Eperszedési kisokos

Kik vagyunk?

1991 óta működő jelenleg 100%-ban magyar tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás vagyunk. Fő tevékenységünk a szamóca termesztés és értékesítés szedd magad formában.

Hol vagyunk?

A 2021-es szezonban Budakalászon a Lupa szigetnél, Solymáron a Kövesbérci úttal szemben és Pomázon a Vízműnél lesznek ültetvényeink. Ezen kívül egy őstermelői földünk lesz még Pomázon a Dobogókői úton az Interspar oldalán. Pomázon, illetve más helyeken is található még szedd magad eper, azonban azok nem hozzánk tartoznak.
Fontos! Az érdi ültetvényünk megszűnt, így az nem lesz, illetve a Pilisvörösvári Őstermelői földünk is megszűnt!

Honnan tudod, hogy a mi földünkön jársz?

Minden földünkön fehér-zöld csíkos sátraink kerülnek felállításra a szezon idejére, illetve az adott évre vonatkozó információs táblák kerülnek kihelyezésre, melyen többek közt fel van tűntetve az adott évi eper ára/kg, nyitvatartásunk és minden esetben két oldalt Erdbeerland matricákkal van ellátva. Amennyiben nem látod az információs táblánkon a céges epres matricáinkat, úgy nagy eséllyel nem a mi földünkön jársz! 🙁

Hogyan zajlik a szezon?

A szezon általában 3-4 hét, ez időjárástól függ, mint ahogyan a nyitás is. Az idei évben a hosszú tél és hideg esős idő miatt sajnos csak május végén-június elején fogunk nyitni, mivel kicsit megkésve és lassabban is érnek az eprek.
Amit érdemes tudni, hogy amíg a szezon tart az eper folyamatosan érik, mindig lesznek rajta újabb és újabb zöld eprek, melyek idővel beérnek és pótolják a már leszedett piros társaikat.
A szezon elején, nyitáskor is már lehet epret szedni, de az igazi bőséges termés az a nyitástól számított 7-10 nap múlva kezdődik. Az elején mondhatni minden második-harmadik tövön találni egy-egy szemet, míg bő egy héttel nyitás után már minden tövön akár több szemet is.
A szezon második felében, főként utolsó heteiben szoktuk javasolni a lekvárkészítést, mivel ekkora alakul ki az a magas cukortartalom a szemekben, ami különösen édessé és ízletessé teszi a lekvárt, így csökken az igény a mesterséges cukor hozzáadására, ugyanakkor ekkor már olyan extra nagy méretű eprek nem is szoktak előfordulni, mint ami a szezon első felét jellemzi.

Epret szeretnék szedni, mi a teendőm?

Földjeinkre való látogatás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni telefonon, a Facebook oldalunkon vagy honlapunkon, hogy melyik földünkön milyen a helyzet, hova érdemes menni főleg, ha nagyobb mennyiséget szeretnének szedni. Fontos, hogy a telefonos kapcsolatunk korlátozott, mivel egy telefon vonalunk van és ez a szezonban a sok érdeklődő miatt sokszor túlterhelt és nehezen elérhető.
Minden földünk megközelíthető autóval, melyeknek külön parkolóhelyet biztosítunk. A tömegközlekedéssel érkezőnek elsősorban a Solymári földünket ajánljuk, mely a Kövesbérci buszmegállótól 150-200 méternyire található.
Amit érdemes szem előtt tartani, hogy hétvégente átlagosan többen jönnek szedni, így jobban leszedésre is kerül az ültetvény, ezért fontos indul előtt tájékozódni.
Az érkezést követően eladóink lemérik az edényeiket/ládáikat amennyiben hoztak saját szedőalkalmatosságot. Ha nem hoztak akkor sincsen baj, mivel lehetőség van ott helyben is vásárolni vödröt (250 Ft/db), ládát (200 Ft/db), illetve háncskosarat (350 Ft/db) is. Ezt követően kezdődhet a szedés ott, ahol csak szeretnék, de az eladóinkat is megkérdezhetik, hogy ők merre javasolják az indulást a földön belül.

Fizetés és távozás

A szedést követően kifelé menet az eladóink lemérik a szedett epret a tálak/ládák súlyának visszavonásával, hogy csak a tényleges nettó eper súlya kerüljön kifizetésre.
Amennyiben a szedés saját edényekbe történt, úgy a befelé menet kapott kis cédulkát fogják eladóink visszakérni, amelyen egy kód szerepelt. Ez a kód takarja, hogy mennyi is volt az edények súlya. Ezt visszavonja a gép és a kapott mérlegjegyen, amelyet kiad megtekinthető, hogy mennyi volt a bruttó súly, a visszavont edények súlya és az eper nettó súlya, melyet ki kell fizetni. Fontos, hogy földjeinken csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Mi ez a sok szalma?

A földjeink nyitás előtt leszalmázásra kerülnek, ezzel próbálva elkerülni a nagyobb sár kialakulását, illetve az eperszemeket is védi a sártól, földtől. Így esőben sem leszünk nyakig sárosak 😊

Mikor nyitunk és mennyibe fog idén kerülni az eper?

Várhatóan már a hétvégén vagy legkésőbb június első napjaiban. A pontos dátum nyitás előtt felkerül mind a honlapunkra (www.eperfold.hu), mind pedig a Facebook oldalunkra (www.facebook.com/eper.szeddmagad).
Az idei évben 600 Ft/kg lesz eper ára. A vödör 250Ft/db, a láda 200 Ft/db, a háncskosár pedig 350 Ft/db lesz.

Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.05.27.


2021 információk

Kedves vásárlóink!
Idén is sok szerettetel várunk mindenkit eperföldjeinken. Várhatóan május vége-június eleje környékén fognak nyitni földjeink, idén 3 helyen: Budakalász, Solymár, illetve Pomázon két földünk is lesz. Ezekről pontos koordináták a honlapunkon érhetőek el az Eperföldek menüpont alatt.
Erdbeerland-Hungária Kft.
2021.05.27.


Nyitás:

Várhatóan május vége-június eleje körül. A pontos dátum nyitás előtt pár nappal kerül kiírásra. A szezon általában 4 hét, de ez terméstől és időjárástól függően változhat.

Eper fajtáink:

Földjeinken többségében Elsanta típusú epertermesztéssel foglalkozunk, Pomázi II. (Vízmű-i) földünkön található idén 5 fajta: Joly, Asia, Darselect, Elsanta és Daroyal, illetve Budakalászi földünkön található még 2 féle: Elsanta és Daroyal.

Áraink:

Eper ára: 600 Ft/kg

Háncskosár: Elfogyott!
Vödör: 250 Ft/db
Faláda: Elfogyott!

Nyitvatartás:

Minden nap 800 - 1900-ig.
Ünnepnapokon is.

A szedést szíveskedjenek 18:45-kor befejezni, és a kasszához fáradni, ezzel is elősegítve munkánkat. Megértésüket köszönjük!

Fizetési lehetőségek:

Földjeinken csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Közösség

Telefonszám:

06-26-368-000

E-mail:

info@eperfold.hu
info@erdbeerland.hu

Székhely:

2084 Pilisszentiván József Attila u. 14.